Latest News

Thursday, May 26, 2016

Κύκλος Σεμιναρίων: Επικοινωνία, Σχέσεις & Αυτοέλεγχος

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ

Επικοινωνία υπάρχει πάντα ανάμεσα σε μας και με κάθε τι που μας περιβάλλει, το θέμα είναι τι μηνύματα εκπέμπουμε και τι εικόνα για μας αυτά τα μηνύματα δημιουργούν. Αναφερόμαστε σε σχέσεις και πάντα αναφερόμαστε στις σχέσεις ανάμεσα σε μάς και στους άλλους, έχουμε άραγε ποτέ σκεφτεί τη θεμελιώδη σχέση με τον εαυτό μας που αποτελεί προϋπόθεση δημιουργίας σχέσης με τον άλλο; Έχουμε άραγε καλή σχέση με τον εαυτό μας;To All4Therapy σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβούλων Ψυχικής Υγείας και τον Δήμο Παναγιωτόπουλο διοργανώνουν τον κύκλο σεμιναρίων στην Επικοινωνία, τις Σχέσεις και τον Αυτοέλεγχο. Περιορισμένος αριθμός 30 συμμετεχόντων.

Επικοινωνία λοιπόν ως η προσπάθεια επανένωσης της διασπασμένης ενότητας.
Αναφερόμαστε σε δυό «Παραστάσεις-του-Κόσμου» που προσπαθούν να επικοινωνήσουν, δυό παρατάσεις κόσμου με ενδεχομένως διαφορετικές προσεγγίσεις, βιώματα, πεποιθήσεις κα.
Το ιστορικό και βιωματικό πλαίσιο όπως και ο χωροχρονικός περιβάλλων κόσμος διαμορφώνει το νοείν και σκέπτεσθαι του κάθε ατόμου που συνδιαμορφώνουν και αποτελούν την εγκόσμια πραγματικότητα του κάθε ατόμου και που ωστόσο ενδεχομένως δεν ταυτίζεται με το δικό μας αντικειμενικό κόσμο με το δικό μας νόημα.
Εδώ λοιπόν έρχεται η Οντική επικοινωνία ως πρωτογενές αίτημα των ψυχών να απαλείψει οριοθετημένα σύνορα που χωρίζουν και απομακρύνουν συντελώντας στην αποξένωση και στη διάσπαση.
Να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα και να ξεπεράσει δογματισμούς και περιχαρακώσεις στείρων ιδεοληψιών και αυτό διότι ιδέες που απαιτούν την υποστήριξή τους αδιαφορώντας για τον συνάνθρωπό μας δεν είναι ιδέες αλλα κάτι άλλο….
Οι ιδέες παίρνουν το μπόϊ αυτού που τις έχει, μη λειτουργώντας χωριστικά, διαφορετικά ακυρώνουμε τον εαυτό μας και στη θέση του τοποθετούμε τις ιδέες και στη θέση του βλέμματός μας τοποθετούμε το δικό τους και μείς γινόμαστε παρατηρήματα της ζωής και παθητικοί θεατές της.
Η επικοινωνία λοιπόν των Όντων συντελείται μέσα από αυτό που είχε αναφέρει ο Καζαντζάκης λέγοντας «Αγάπη σημαίνει χάνομαι…»….παραφράζοντάς το λίγο θα λέγαμε «Επικοινωνία σημαίνει χάνομαι» αλλα ακριβώς εκείνη τη στιγμή που χάνομαι εκείνη ακριβως τη στιγμή και επανευρίσκομαι όχι ως απών αλλα ως παρών, ως «Μέσα-στον-κόσμο-είμαι» ως υπερ-κείμενος ως φλέβα μη κομένη….ή διαφορετικά για να δανειστούμε τον όρο του Νίτσε ίσταμαι πλέον ως «Υπερ-άνθρωπος».
Να δανειστούμε επίσης σκέψεις του αείμνηστου Λιαντίνη;
Ότι ο Χριστός ανεβαίνοντας στο γολγοθά ουσιαστικά ξεπέρασε τον εαυτό του;
Και ότι σταυρωνόμενος απελευθερώθηκε και ανυψώθηκε;
Και ότι σταυρώθηκε για τον εαυτό του, δίνοντας το παράδειγμα να το ακολουθήσουμε και οι ίδιοι;
Όπως ανέφερε και η Κική Δημουλά με πολύ εύστοσο τρόπο στο ποίημα της «Ευλογημένο να ‘ναι το Εμπόδιο
και τρισευλογημένο.
Δέντρο ισκιερής δικαιολογίας
ότι δεν φταίμ’ εμείς,
να βρίσκει δροσερήν αθώωση
ο λιποτάκτης χειρισμός,
να κολατσίζει με το πάσο της
το μεροκαματιάρικο άλλοθί της
η Αλλοτρίωσή μας».
Με την επικοινωνία λοιπόν μεταξύ των όντων δεν επιτυγχάνεται απλώς η ανταλλαγή εμπειριών, πληροφορίας και  υποτιθέμενης γνώσης συντελώντας στην εξαπάτηση, παραπλάνησης και εκμετάλλευσης των ανθρώπων.

Κόστος Συμμετοχής: 10€
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 1 ώρα περίπου

Τόπος Διεξαγωγής: All4Therapy - Θηβών 389, Αιγάλεω

Απαιτείται προεγγραφή στο σεμινάριο.

« PREV
NEXT »

No comments

Post a Comment